середа, 2 жовтня 2024 р.

"Слава Героям" - інформаційна хвилинка


    1 жовтня українці вже другий рік  відзначають День захисників і захисниць. Для українців цей день – можливість вшанувати воїнів, які захищають незалежність та суверенітет України. У День захисників і захисниць заведено згадувати не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, але й ветеранів Другої світової війни, наших предків козаків, які виборювали право за незалежність.
  1 жовтня  також святкують Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Покрова оберігає й оборонців сьогодення. Разом з усіма українцями захисники просять Пресвяту Богородицю подарувати мир Україні та захистити її кордони від ворогів.
   День захисників і захисниць почали відзначати з 2014 року. Після російської анексії українського Криму свято встановили в одну дату з православним торжеством Покрови Пресвятої Богородиці – 14 жовтня.
У 2023 році Українська праволсавна церква (Православна церква України) та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський церковний календар. Свято Покрова Пресвятої Богородиці відзначається 1 жовтня. Відповідно до указу нинішнього президента України Володимира Зеленського, змінилися і дати двох українських свят – День захисників та захисниць України і День українського козацтва.

                                                                                       
                                                                                         
                                                                                              







Немає коментарів:

Дописати коментар