середу, 6 грудня 2023 р.

"Хай читачів в Україні стає більше!"






   В Україні стартував третій Національний тиждень читання. Він об’єднує між собою читачів, видавців, письменників, книгарів зі всієї країни та покликаний розвивати культуру читання серед українців.

   Цього року він розпочався – 4 грудня. Державна установа «Український інститут книги» згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023–2025 роки», затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2023 р. № 190-р, та відповідно до Плану роботи Інституту на 2023 рік проводить з 4 грудня до 10 грудня 2023 року Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання» (далі — Акція), мета якої — консолідувати українське суспільство навколо читання життєвої стратегії.

    Гасло Акції — «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями. Промоція читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу і для дорослих, і для дітей, адже читання — основа життя самобутньої освіченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації, збереження ментального здоров’я тощо.

   Наша бібліотека приєдналася до Національного тижня читання — допоможемо українцям разом знайти свою книжку.

   Хай читачів в Україні стає більше з кожним днем!


   В нашій бібліотеці завжди людно, весело, цікаво, комфортно, затишно.

















Немає коментарів:

Дописати коментар