вівторок, 5 грудня 2023 р.

"Служити буду - Україні" - година мужності і честі


   Збройні сили є одним із найважливіших атрибутів кожної держави. Це — гордість нації та люди, які заслуговують поваги та вдячності. Тисячі чоловіків та жінок захищають Україну щодня, віддають свої життя та жертвують найціннішим.     5грудня 2023 року бібліотекарі підготува книжкову виставку "Служити буду Україні" до свята та розповіли своїм читачам про подвиги наших Героїв.
   Найцінніше, що є в нашому житті – це мир, спокій і стабільність. Саме під захистом українських військових, завдяки самовідданості наших бійців, спокійно живемо у своїх домівках, трудимося на своїй землі. Кожної миті ми повинні пам’ятати про це, усвідомлювати, що саме наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє. Схиляємо голову перед подвигом захисників.

   Сьогодні Збройні сили України захищають нас на землі, у воді та в повітрі. Наші ЗСУ мають довгу історію та значущі традиції від воїнів УПА та січових стрільців. Не варто забувати і про вшанування пам’яті полеглих за свободу і незалежність України.

   Склад ЗСУ — це всі роди військ. Повітряні, сухопутні, військово-морські, десантно-штурмові, морська піхота, Сили спеціальних операцій, Сили територіальної оборони.

   Відзначати День Збройних сил в Україні заведено урочистими нагородженнями, привітаннями Головнокомандувача ЗСУ, Міноборони, святковими концертами та вишколами. Проте під час війни усі заходи, що можуть становити загрозу для наших захисників, скасовуються.

   У світовому рейтингу за версією Global Fire Power, Збройні сили України нині на 15 місці серед найпотужніших армій світу. За останній рік Україна піднялася в ньому на сім позицій.







Немає коментарів:

Дописати коментар