понеділок, 8 липня 2024 р.

"Мова - це душа народу, а народ без- мови не народ" - Книжкова виставка

  В Бібліотеці   сімейного читання підготували книжкову виставку     "Мова - це душа народу, а народ без- мови не народ".     Українська мова - єдина мова, що об'єднує всіх громадян України незалежно від їх етнічної приналежності, місця народження, ступеня зрусифікованості середовища, в якому вони зростали та формувалися, й інших факторів, що впливали та впливають на їхню мовну біографію.

76 % громадян України4 та 86 % киян2 вважають українську мову рідною. 80 % громадян вважають, що українська має бути основною в усіх сферах спілкування5. Українці визнають важливість української мови для наступних поколінь, 94 % киян з домінантною російською мовою, котрі є батьками дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, хотіли б, щоб їх діти частіше та краще говорили українською, при цьому 81 % з цих батьків уже тепер докладають до цього зусиль.

   Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!










Немає коментарів:

Дописати коментар