середа, 8 травня 2024 р.

"Пам'ятаємо заради майбутнього" - Патріотична година

   8 травня 2024 року в Бібліотеці сімейного читання для учнів СШ №151 вчителька Вершняк Ольга Прокопівна відбулася патріотична година "Пам'ятаємо заради майбутнього".       Бібліотекарі розповіли, що 8 та 9 травня відзначаємо День пам’яті та примирення. Завдяки Указу Президента виданий у 2015 році Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

   22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію №A/RES/59/26, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення. Нею державам-членам ООН, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів Перемоги чи Визволення, рекомендовано також щороку відзначати один або два дні як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни. У Великій Британії та країнах Співдружності відзначається «День Перемоги в Європі»; у Вірменії – «День Миру»; у Норвегії – «День визволення»; у Словаччині – «День перемоги над нацизмом»; у США – «День Пам’яті»; у Франції – «День Перемоги»; у Чехії – «Національний День».

  Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак.

   В українській міфології мак має дуже багато значень. Це символ сонця, безкінечності буття й життєвої скороминущості, пишної краси, волі, гордості, сну, отрути, оберегу від нечистої сили, а також хлопця-козака, крові, смерті.


                                                                                 
                                                                               
                                                               
                                                                               
                                                    
                                                                                                             
           


                                                                      







Немає коментарів:

Дописати коментар