середу, 3 травня 2023 р.

Ще довго в пам'яті болітиме війна" - виставка-вшанування

  Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

  7 травня 1945 року був підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня о 23:01. З цієї нагоди цього дня в багатьох містах Європи та США були проведені святкування. Однак, на вимогу Кремля, 8 травня 1945 року, о 22:43 за середньоєвропейським часом (о 00:43 9 травня за московським), у передмісті німецької столиці Карлсхорсті був підписаний ще один "Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини". По своїй суті він підтвердив аналогічний документ, підписаний днем раніше у Реймсі, і підтвердив час припинення вогню - 8 травня о 23:01 за середньоєвропейським часом.
   На виставці представлено видання, які висвітлюють причини та  перебіг подій Другої світової війни, трагедію та подвиг війни, історичне значення великої перемоги, спогади учасників бойових дій та документи істрії.                                                                        Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу виставку та згадати всіх Героїв війни різних часів!

Немає коментарів:

Дописати коментар