понеділок, 7 лютого 2022 р.

"Всі добрі люди - одна сім'я ” - виховний захід



7 лютого 2022 року за ініціативи вчительки 3-А класу СШ №151
Бондаренко Оксани Анатоліївни в нашій бібліотеці відбувся спільний захід - виховна година "Всі добрі люди - одна сім'я" (В.Сухомлинський).
Учні слухали дуже уважно завідувача бібліотеки Л. Калюжну, яка розповіла про цікаві біографічні факти та творчий шлях видатного педагога В. Сухомлинського.
Василь Сухомлинський навчав дітей думати, відчувати, радіти й сумувати не лише своїми власними радощами й печалями, а й татовими і маминими, дідусевими й бабусиними, братовими й товаришевими, зайчика і синички, верби і тополі, місяця й вітру, всієї нашої землі. Учитель сам писав казки й розповідав їх дітям, їхнім батькам, учителям. Він написав більше 1500 казок, оповідань, притч, замальовок із життя дітей, в яких розкрив широкий, різноманітний, різнобарвний світ дітей, що життя і добро — це найпрекрасніші речі у світі, пронизані любов’ю, що оточує кожну дитину, охоплює все наше життя.Учитель не лише сам писав казки і розповідав їх дітям, а й учив дітей самих складати казки. "Казка, — любив повторювати він, — це, образно кажучи, свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки й мови." Школярі ознайомились зі змістом книги, де розповідається, що добро, дружба, повага до старших, любов до батьків – це ті цінності, які потрібні у будь-якому столітті, і жодне майбутнє, без них не обійдеться. А якщо завдяки творам В.Сухомлинського цей світ хоч трішки подобрішає, значить автор був правий, добро та людяність завжди будуть в моді!                 
                                                     

Активні читачі бібліотеки були відзначені дипломами "Кращий читач класу".

Немає коментарів:

Дописати коментар