вівторок, 22 лютого 2022 р.

« Небесна сотня дивиться на нас » - урок мужності

       

 21 лютого 2022 р. в бібліотеці сімейного читання  для учнів 4-го класу СШ 151 (вчителька Глущенко Жанна Вікторівна) провели урок мужності  « Небесна сотня дивиться на нас» Для відвідувачів бібліотеки
підготували книжкову виставку "Вони помирали, щоб жила Україна..."                   Калюжна Л.Л. розповіла учням про наймолодшого загиблого героя Небесної сотні

на Майдані Назара Войтович       Увечері 19 лютого він вирушив до Києва. То була його перша  й  остання  поїздка.  Хлопець пробув на Майдані близько трьох годин. Зранку 20 лютого в розпал кривавих  подій  на  Інститутській  його застрелив  снайпер.  Батьки  втратили єдину дитину

«Його  образ  світлий.  Він  мав  світле волосся, очі, шкіру, аж пробивався рум’янець.  Така  в  нього  і  душа  була. У  нього не  було  зовсім  ніякої  злоби. Його всі знали як дитину-­янгола», — так про свого учня, наймолодшого героя Небесної сотні, розповідає директор  Травневської  загальноосвітньої школи Василь Оверко.

Назар  любив збирати старовинні  речі,  які  знаходив  під  час  численних  походів,  а  також  цікавився історією.  Хлопець читав  багато  книжок.  Остання  книжка «Холодний Яр» Юрія Горліса­ Горського так і лишилась із закладкою на 20­-й сторінці.

«Він дуже любив малювати.

Хлопець  навчався  на  третьому курсі  Кооперативного  коледжу  в Тернополі на відділенні дизайну. Він обожнював  живопис.  Усі  роботи  Назара  мали  український  дух.  Він  любив зображати на них калину, тризуб чи козаків. Батько згадує, коли вони минулої  осені  будували  хату,  син власноруч  виклав  мозаїку  у  вигляді калини.

Саме патріотизм підштовхнув юнака в останню хвилину поїхати на Майдан до Києва, розповідають одногрупники. Ще в середу, 19 лютого, він був на парах. Увечері мав тільки віднести до  автобуса,  який  їхав  на  Київ,  речі для столичного Майдану. Але замість цього поїхав сам. 

У школі, де вчився Назар, нині відкрито куток пам’яті героя. Там збері­гаються  його  малюнки.  Навчальний заклад  називатиметься  на честь хлопця, на школі встановили барельєф героя Небесної сотні.











 Справжніми героями для всіх нас назавжди залишаються Герої Небесної Сотні.  Їх називали Небесною Сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані. Гинули за честь, за волю, за право бути народом.















Немає коментарів:

Дописати коментар