пʼятницю, 7 травня 2021 р.

«Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, Людино!» - патріотична бесіда









шанхай - 8-9 травня україна відзначає дні пам"яті та примирення
 Друга світова війна стала найбільшою кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Та війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського, які ставили геополітичні інтереси вище прав і свобод людини. Крім того, слабкість, страх і нерішучість міжнародної спільноти заохочували агресорів до все більшого розмаху злочинів. Для учнів молодших класів була проведена бесіда 6 травня 2021 року. Завідувачка бібліотекою сімейного читиння Калюжна Л.Л. розповіла дітям про події під час Великої Вітчизняної війні. Мета заходу: виховувати повагу до героїчного минулого країни, пробуджувати співчуття до людей старшого покоління; формувати позитивну оцінку таких моральних якостей, як героїзм, патріотизм.

 8 травня в Україні відзначатимуть День пам’яті та примирення, а 9 травня  – День Перемоги. Символом Дня примирення є квітка червоного маку.

 Все далі і далі від нас героїчні та трагічні роки Великої Вітчизняної війни.

 В цей  день, друзі-однополчани можуть зустрітися, згадати про минуле, пом’янути бойових товаришів, поділитися своїми турботами. Але все менше і менше ветеранів приходять зараз  на такі зустрічі, наймолодшим учасникам бойових дій вже за 80. Щороку помирають ветерани, а разом з ними втрачаються спогади про тих, хто ціною свого життя здобували перемогу, хто захищав рідну землю від фашистської навали. Але ми маємо пам’ятати їх – переможців. Ця пам’ять передається з покоління до покоління, не даючи померкнути славі тих героїчних подій. 






Немає коментарів:

Дописати коментар