пʼятницю, 6 листопада 2020 р.

"Екологія. Книга. Бібліотека." - пізнавально-книжкова виставка

 

     

Все більше людей бере участь в діяльності з охорони навколишнього середовища, а екологія стає все більш важливою для життя людини і її існування на планеті. Думати глобально, а діяти локально - ось актуальний екологічний девіз сьогодення.Термін "екологія" вперше вжив у 1866 році німецький вчений Е. Ген походить від грецьких слів eikos, що означає дім, помешкання, місце перебування та logos - наука. Так Геккель назвав науку, що вивчає організацію та функціонування надорганізмових систем різниккель. Віх рівнів, видів. .  Сучасна екологія інтенсивно вивчає також взаємодію людини та біосфери, суспільного виробництва з навколишнім середовищем. Не стоїть осторонь щодо формування екологічної культури населення й наша бібліотека.. Сьогодні досить гострою є проблема екологічного просвітництва. Тому тема захисту навколишнього середовища завжди знаходиться у полі зору бібліотечних працівників, які спільно з екологами виховують у населення бережливе ставленняка і для своїх користувачів підготувала пізнавально-книжкову виставку.


Україна підписала угоду про асоціацію з Євросоюзом. Екологічна політика ЄС та його законодавство з питань навколишнього середовища є зразком для України. Згідно з Угодою про асоціацію Україна повинна адаптувати 31 екологічну директиву. Це дасть їй можливість наблизитися до європейських стандартів та реально поліпшити стан навколишнього середовища.

Головна мета проекту: Підвищення рівня екологічної освіти молоді та широкої громадськості. Ознайомлення користувачів з екологічними проблемами України та світу, їх причинами, наслідками та шляхами подолання, а також з основними засадами державної екологічної політики нашої країни. Шляхом проведення просвітницьких заходів, присвячених екологічній тематиці, а також практична робота по збору та утилізації відпрацьованих елементів живлення.


Термін дії проекту: розпочато 2014 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар