четвер, 21 листопада 2019 р.

"Ми всі різні - ми всі рівні" - година спілкування


Толерантність – це повага права іншого бути таким, яким він є.
В українській мові це слово означає здатність бути витриманим, витривалим, стійким до будь-кого чи будь-чого, вміти миритись з існуванням інших думок чи поглядів. 14 листопада 2019 року, у переддень Міжнародного дня толерантності, який відзначається у світі щорічно 16 листопада, ми з дітьми провели годину спілкування "Ми всі різні - ми всі рівні". Говорили про добрі справи, про почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій, культури різних народів, практикували комунікативну культуру спілкування та взаєморозуміння. Розвивали у вихованців терпимість до відмінностей між людьми. Учасникам заходу розповідали про доброту, ввічливість, терпіння, а також відкрито висловлювати свою думку. Толерантність, як моральна якість особис­тості, допомагає уникати конфліктних ситуацій, налагоджувати цивілізовані стосунки з близь­кими й чужими людьми, відстоювати свої пра­ва і не порушувати прав інших. Адже людські стосунки — велика цінність, їх треба розвива­ти, підтримувати й берегти.



















Катя Костюк перечитала майже всі книги для підлітків, цікавиться активним життям, їхніми устремліннями та захопленнями.


Голубенко В.І вивчає новинки про садівництво та присадибне господарство, цікавиться періодичними виданнями цієї тематики.

 Ну а ми, бібліотекарі, завжди показуємо приклад шанобливого і уважного відношення до своїх читачів, особливо, коли це стосується молодого покоління. Толерантність в нашій діяльності - це невід'ємна частина роботи з користувачами будь-якого віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар