четвер, 7 листопада 2019 р.

"Діти і книги" - екскурсія до бібліотеки


Всі ми знаємо, що читання повинно займати в житті дитини важливе місце. Залучення до книги - одна з основних завдань художньо-естетичного виховання дитини. Знайомство дитини з кращими зразками світової літератури має починатися з перших років життя.
Відкриваючи дитині книгу - ви відкриваєте йому світ, змушуєте його розмірковувати, насолоджуватися і дізнаватися якомога більше. Ви допомагаєте йому добре вчитися в школі і в один прекрасний день знайти цікаву роботу. Але, перш за все, ви насолоджуєтеся часом, проведеним разом з ними.

5 листопада 2019 року в бібліотеку сімейного читання завітали учні 1-Б класу СШ №151 на чолі з учителькою Геращенко Оленою Євгеніївною. Завідувач бібліотеки Калюжна Л.Л. розповіла про цей заклад культури і звернула увагу, що слово «Бібліотека» складається з двох частин – "бібліо" і "тека". Перша частина слова означає "книга", а друге – "сховище". Це КНИГОСХОВИЩЕ. Книжок у бібліотеці є дуже багато і всі вони дуже різнопланові. Є видання на всі смаки і на різні теми: природничі науки, навчальна література, художні та дитячі видання, про мистецтво, політику, економіку, космос, спорт, географію, книги про тварин, природу та цікаві пригоди, вірші та казки, і багато-багато інших. Є дуже корисні і необхідні книги: словники, довідники та енциклопедії. І всі вони акуратно систематизовані, дбайливо викладені на поличках та книжкових виставках. Їх можна прочитати в читальному залі бібліотеки, а можна і додому взяти. Але, головне, не можна їх псувати, виривати листки, а потрібно дбайливо ставитись і охайно поводитись, бо це людське духовне надбання. Вони надають можливість пізнавати навколишній світ, навчатися різним професіям, розвивати свою творчість, винахідливість, працювати над своїм вдосконаленням. А ще книги несуть велику інформацію для майбутнього покоління про різні історичні події та розвиток суспільства.
Ось так - весело, цікаво і завзято відбулася наша спільна творча бесіда-знайомство з бібліотекою та книгою. Екскурсія була позитивна і корисна для маленьких читачів, адже після уроків багато дітей прийшли до нашого закладу зі своїми батьками, які також стали нашими друзями, читачами і користувачами!


Немає коментарів:

Дописати коментар