пʼятницю, 21 грудня 2018 р.

"Миколай тут недалеко, він спішить в бібліотеку!" - народознавча бесіда

18 грудня 2018 року, в переддень Святого Миколая, завідувач бібліотекою Калюжна Любов Леонтіївна  підготувала тематичну  викладку "Миколай іде - Різдво веде..." та протягом дня проводила народознавчу бесіду для всіх користувачів "Миколай тут недалеко, він спішить в бібліотеку!"
А ми з дітками вже з нетерпінням чекаємо на нього. Бібліотека повністю оформлена в новорічному вбранні - прикрашена красуня-ялинка, ошатно прибране приміщення, і святковий настрій відчуває кожний наш користувач. Господиня книгозбірні вітає всіх чудовими словами поетеси Надії Семени:
"Хай зимові заметілі
Стелять вам стежинки білі.
І приходить з ними свято - 
Миколай у кожну хату!
Подарує він надію,
І здійсняться ваші мрії.
Круглий рік буде доволі
Миру, щастя, добра й долі!
В'ється стрічка серпантину - 
Над землею пісня лине.
Сніг під вікнами блищить 
 Миколай уже спішить!" 

Любов Леонтіївна розповідає про те, що Святого Миколая світ шанує за милосердя, до нього звертаються за допомогою, як до покровителя трудівників, мореплавців і мандрівників, захисника бідних та дітей. Щедрий і хоробрий єпископ Миколай Мирлікійський за життя був заступником невинно засуджених і таємним дарувальником, робив добро непомітно. Народна чутка про його добрі справи дала початок незвичайним народним звичаям.
До нас долучилася наша колега - 
шкільний бібліотекар Куріненко Віра Тимофіївна.

А найпершим прийшов наш маленький улюбленець - учень 1-го "Б" класу Єгор Дяченко. Не зважаючи на свій вік, він дуже розумний, кмітливий і серйозний хлопчик. Кожного дня приходить в бібліотеку, залюбки читає багато різноманітної літератури, і завжди представляється бібліотекарям не інакше, як Єгор Андрійович. Ось так!

Іващенко Віка щойно забрала з дитячого садочка свого маленького братика і привела до нас на бібліотечну ялинку!

  Нікита Хмелько, учень 3-го класу, зі своїми друзями 
також забігли до нас помилуватися ялинкою!
Баришнікова Алла Павлівна, вчителька молодших класів, 
завітала зі своїми учнями. Вони довго переглядали дитячі журнали, милувалися ялинкою, жартували і з радістю ділилися з нами своїми бажаннями - що вони очікують сьогодні вночі від Святого Миколая.





















"Всі ми любим Миколая 
і про мир його благаєм!"

Немає коментарів:

Дописати коментар