пʼятницю, 25 травня 2018 р.

«Відкрий для себе Європу» - перегляд літератури

Результат пошуку зображень за запитом "день європи 2018"«Європа- це континент різних культур, релігійних та правових традицій,
але, водночас, спільних цінностей.
Ці цінності сприймає, а відтак
і захищає Європейський Союз.
Він заохочує співробітництво між
європейськими кордонами,
сприяє єдності при збереженні розмаїття»
19 травня 2018 року в Україні відзначали День Європи. В бібліотеці цю подію відзначили переглядом літератури для юних користувачів і ознайомили їх з цікавою інформацією на цю тему. Вперше в нашій країні заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Діти дізналися, що основою для появи цього свята стало підписання Декларації Роберта Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Після Другої світової війни європейські лідери переконалися в тому, що співробітництво і загальні зусилля є найкращим способом забезпечення миру, стабільності і процвітання в Європі.
Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють за ради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії. Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що представляють інтереси Союзу як єдиного цілого в питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів, ратифікованих країнами-членами.
Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. На Україні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.
«Згода в різноманітті» - офіційний девіз Європейського Союзу. Згідно європейської комісії, девіз означає, що європейці єдині у спільній роботі на благо миру, процвітання, і що безліч різних культур, традицій та мов Європи є позитивним фактором для цього континенту.

Немає коментарів:

Дописати коментар