суботу, 2 грудня 2017 р.

"Як дожити не встиг, то хоча б доспівати..." - літературно-музична творча акція

 "Як дожити не встиг, то хоча б доспівати..." - під такою назвою в СШ І-ІІІ ступенів №151, що в мікрорайоні Чапаєвка, 29 листопада 2017 року для старшокласників відбулося  літературно-музичне свято, присвячене відомому і улюбленому актору, поету і музиканту Володимиру Висоцькому.

*******************************
Творчість Володимира Семеновича Висоцького ніколи не залишала людей байдужими, завжди змушувала думати, надихала, надавала сил… 

Ось і вчителька старших класів Полулях Оксана Олексіївна вирішила долучити учнів до великої поетично-музичної спадщини талановитого митця ХХ століття і запросила до участі нашу Бібліотеку сімейного читання та друзів-колег. Вчителька підготувала змістовну розповідь, яку доповнила показом-презентацією фотослайдів. Учениця 10 класу читала напам'ять улюбленіі вірші митця.

Присутні дізналися, що Володимир Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, з великим успіхом гастролював у СРСР і за кордоном в 1970-х роках. Особливо прославився він виконанням своїх авторських пісень під акустичну гітару. У роки суворої цензури, Висоцький зачіпав цілу низку заборонених тем, через що і сам багато в чому був під забороною. В радянські часи його записи розповсюджувалися майже виключно на магніто-альбомах, вірші видавалися підпільно, "самвидавом", йому забороняли зніматися у багатьох фільмах, виїзд за кордон став можливим тільки завдяки активним діям дружини – французької актриси Марини Владі.
Усі бажаючі мали нагоду переглянути книжково-ілюстративну виставку "Я прийшов, щоб сказати вам правду..."
Ці унікальні архівні та меморіальні матеріали були люб'язно надані колегою - завідувачкою Бібліотеки №15 для дітей Голосіївської ЦБС, Заслуженим працівником культури України Дубенюк Аллою Іванівною. Дані матеріали протягом довгих років ретельно збиралися літературно-мистецьким салоном "Грінівська вітальня" при бібліотеці. На виставці були представлені фотографії, статті, книги та інші друковані біографічні видання.





Яскравим доповненням цього заходу був виступ відомого київського музиканта і барда Сергія Бондарчука, який ретельно вивчає поетично-музичне надбання Володимира Семеновича і з великим успіхом проводить концерти для шанувальників та поціновувачів творчості В.Висоцького. Дуже вдало
виконує його пісні.



 


 Після закінчення ще довго спілкувалися, обговорювали інформацію, ділилися враженнями і знайомились з друкованими матеріалами. 
Захід проведено з метою ознайомлення молоді з життям і творчістю поета і співака В. Висоцького, виховання у них  активної життєвої позиції, почуття гідності у взаємовідносинах між людьми. .


 Потім творче спілкування продовжилось в бібліотеці.

Спасибі друзям і колегам за підтримку і допомогу!

Немає коментарів:

Дописати коментар