середа, 21 серпня 2024 р.

"Вільна та єдина наша рідна Україна" - Книжкова святкова виставка


     День Незалежності України – це одне з найважливіших свят українців. У цьому році нашій прекрасній, волелюбній, незалежній державі виповнюється 33 роки.

   З нагоди свята Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в бібліотеці сімейного читання

для громади мікрорайону Віта -Литовська підготували книжкову виставку "Вільна та єдина наша рідна Україна"

  Свято відзначається різноманітними заходами, концертами, парадами та іншими подіями, які підкреслюють національну гідність, самостійність та духовне багатство українського  народу.   Свято почалося з Декларації про державний суверенітет України, яку Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки прийняла 16 липня 1990 року. Ця декларація відзначала волю українського народу до незалежності та підтверджувала історичну важливість цього кроку. У зв’язку з цим Верховна Рада вирішила встановити 16 липня як День проголошення незалежності України.
   Проте, згодом було вирішено змінити дату свята. 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила «Акт про проголошення незалежності України». Цей акт офіційно оголосив про незалежність України від СРСР. Ця подія стала поворотною в історії країни, остаточно закріпивши її статус як суверенної держави.


   

Немає коментарів:

Дописати коментар