пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

"Почалася пора золота - йде до школи вся дітвора" - Книжкова виставка



  
  1 вересня - День знань в Україні - особливе для всіх свято! Перший дзвінок і початок нового навчального року - це свято учнів, вчителів, батьків, яке якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління. До цього дня Бібліотека сімейного читання оформила книжкову виставку «Світ знань відкриває книга». Працівники бібліотеки бажають своїм користувачам міцного здоров'я, впевненості у власних силах та відвертого прагнення до нових знань.


   Нехай шкільні дні будуть наповнені радістю та приємними новинами, гарними оцінками, цікавими проєктами та веселими друзями! Вітаю з Першим Вересня!



середа, 21 серпня 2024 р.

"Вільна та єдина наша рідна Україна" - Книжкова святкова виставка


     День Незалежності України – це одне з найважливіших свят українців. У цьому році нашій прекрасній, волелюбній, незалежній державі виповнюється 33 роки.

   З нагоди свята Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в бібліотеці сімейного читання

для громади мікрорайону Віта -Литовська підготували книжкову виставку "Вільна та єдина наша рідна Україна"

  Свято відзначається різноманітними заходами, концертами, парадами та іншими подіями, які підкреслюють національну гідність, самостійність та духовне багатство українського  народу.   Свято почалося з Декларації про державний суверенітет України, яку Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки прийняла 16 липня 1990 року. Ця декларація відзначала волю українського народу до незалежності та підтверджувала історичну важливість цього кроку. У зв’язку з цим Верховна Рада вирішила встановити 16 липня як День проголошення незалежності України.
   Проте, згодом було вирішено змінити дату свята. 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила «Акт про проголошення незалежності України». Цей акт офіційно оголосив про незалежність України від СРСР. Ця подія стала поворотною в історії країни, остаточно закріпивши її статус як суверенної держави.


   

пʼятниця, 9 серпня 2024 р.

Кімната без книг – все одно, що людина без душі (Довженко О.).


 


 Щорічно 9 серпня у світі відзначають день книголюбів. Свято зародилось у США (Book Lovers Day) і майже одразу набуло чималої популярності, і в результаті набуло статусу всесвітнього.

 Це свято відзначають письменники, поети, літератори, бібліотекарі, видавці, бібліотеки, друкарні і книжкові магазини, ну і, звичайно, читачі – ті люди, для яких книга і створюється. Саме читачеві присвячений Всесвітній день книголюбів. 

 Любов до читання у кожного своя, проте чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Читання – свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. В одній книзі кожен знайде свій сенс, і це створює своєрідну пелену таємничості. Прочитання книг – це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі у людини – читання.








   Вітаємо зі святом усіх книгозалежних і нагадуємо, що читання – це найдієвіший і найкорисніший антистрес у непрості часи.
Перечитаємо, передумаємо, переробимо, переможемо!