четвер, 18 квітня 2024 р.

«Давайте, друзі, разом природу берегти». - Пізнавальна година до Дня довкілля



 
 17 квітня 2024 року в Бібліотеці сімейного читання для учнів ГПД СШ №151 - вчителька Лимар Христина Ігорівна підготували і провели пізнавальну годину «Давайте, друзі разом природу берегти». З давніх-давен природа була основою життя людини. У ній знаходила людина все для вдоволення своїх потреб: їжу, одяг, житло, відпочинок. Однією із складових частин природи є ліс. Ліс – невичерпне багатство нашої країни. Він завжди був другом людини, захищав її у лиху годину, дарував свої запаси.
  
 Під час відпочинку в лісі треба пам'ятати, що господарі у ньому  не ми. Зустріти тварин можна рідко, бо, почувши людину, вони тікають або ж вони такі малі, що ми їх не помічаємо. Щоб така невидимка вас несподівано не атакувала, одягайтесь у ліс за правилами: ніяких босоніжок, шортиків і маєчок. Тіло повинно бути закритим. А уникнути небезпеки зустрічі з великими  тваринами – просто: не шукай таких зустрічей, а якщо зустрілись, дайте можливість звірові утекти.
        Більшість людей боїться і не любить змій. У випадку зустрічі із ними ніколи їх не чіпайте. Будь-яка змія ляклива. Зустрівшись з людиною чи великою твариною, вона намагається відповзти, залізти у схованку. Та якщо перекрити їй шлях, нападе. Це природна реакція будь-якої тварини, якій загрожує небезпека.                                                                                Ліс – джерело матеріалів для будівництва, палива для обігріву домівок, сировини для виробництва паперу, складових частин для лікарських препаратів

   Загальна площа лісів в Україні становить 15%  її території. Це найнижчий показник в Європі. До прикладу, рекордсменами є Фінляндія (64%), Швеція (60%), Греція (44%), Білорусія (42%). Ліси розміщені на території України дуже не рівномірно. Найбільша їх частина знаходиться в Українських Карпатах, Кримських горах і на Поліссі. До найбільш лісистих областей належать Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Житомирська, Волинська і Чернівецька.

 



                                                                 


  

 









Немає коментарів:

Дописати коментар