середа, 14 лютого 2024 р.

«...Будинок в якому немає книг подібний до тіла, в якому немає душі» Марк Цицерон.



   14 лютого – Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки.

 Зимова пора найбагатша на свята. На нас чекає чудове свято — одне з найкращих, яке придумало людство. 14 лютого – Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки. Історія свята розпочалася з маленької традиції в родині американського книжкового блогера Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному та дітям книги.

   Якось син блогерки запитав, чому немає такого особливого дня на рік, коли люди дарують книжки усім навколо. Еммі сподобався задум, вона вирішила відзначити черговий День святого Валентина, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям, які не мають можливості придбати власні. Блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого традиція почала стрімко розвиватися, а цю ініціативу підхопили активісти по всьому світові.

   «Коли ще ділитися своєю любов’ю до книг, як не в день, який є синонімом кохання«, — написала у своєму заклику до спільноти читачів Емма Перрі.

  Дуже швидко, питання маленької дитини та активна позиція Еммі Бродмур були підхоплені мільйонами людей, що й сприяло становленню цього свята як Міжнародного дня книгодарування.

  Наша бібліотека проводить постійно діючу акцію
Бабічева Діана, Гоголєв Міша, Мельниченко Вероніка, Суховєєва Віра приєдналися до акції, за що ми їм дуже вдячні.

   «Подаруй бібліотеці сучасну книгу».

 Не залишайтесь байдужими – бібліотеці   потрібні нові книги!

   Добрі справи робити приємно!

  Відсвяткувати Міжнародний день дарування книг доволі просто. Особливо якщо ти сам закоханий у книгу та готовий із любов’ю подарувати книжку близькій та коханій людині.Ось найпоширеніші способи відзначити свято книгодарування.

   Презентувати персональні книжкові подарунки близьким – своїй половинці, коханій, друзям, рідним чи колегам.

   Не забувайте поділитися доброю традицією із друзями. В Україні це свято поки що не має великого розголосу. Але з вашою допомогою воно має великі шанси на популярність! Даруйте книги з любов’ю та нехай 14 лютого, звичайний зимовий день, перетвориться для вас на добру традицію – дарувати книжки, бо книжки — то любов!

                 
                                                                                     
                                                                     











  

Немає коментарів:

Дописати коментар