пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

"Україна - територія гідності і свободи" - книжкова виставка

                                                                 

  
  День Героїв Небесної Сотні у 2023 році відбувається під гаслом "Небесна сотня
– перші герої російсько-української війни", йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства культури та інформаційної політики.
"Слава Україні!" Це гасло актуалізувалося під час Майдану, понад дев'ять років тому. День Героїв Небесної сотні – це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність України. 20 лютого Україна вшановує пам'ять героїв Небесної Сотні – українців, які змінили перебіг історії нашої держави. 9 років тому під час Революції гідності в центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників. Для нас надзвичайно важливо особливо під час війни не забувати про те, із чого усе розпочиналося, тому що це була перша битва фактично російсько-української війни, битва за наші цінності – за європейські цінності, за свободу.
  Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір.                                                                                                            Бібліотекарі до ції дати підготували книжкову виставку для своїх кристувачів "Україна - територія гідності і свободи".



           

                                          Фото з особистого архіву




Немає коментарів:

Дописати коментар