пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Міжнародний День дитячої книги. Із життя однієї родини

 "Книга – це віконце, через яке діти бачать 
і пізнають світ і самих себе".
В.О. Сухомлинський
Кожного року 2 квітня, у день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875 рр.) в нашій бібліотеці проводиться літературний захід до Міжнародного дня дитячої книги. Але, на жаль, наша країна і всі громадяни з березня місяця 2020 року знаходяться вдома на карантині. 
Як пощастило тим, у кого мама або бабуся бібліотекар! Діти постійно спілкуються з ними і дізнаються багато цікавої інформації, знайомляться з різноманітними сучасними дитячими книжками. Вони активніше читають, краще засвоюють матеріал, швидше і повноцінно розвиваються. Разом з дорослими видумують різноманітні пізнавальні розваги, ігри, розгадують загадки і читають книжки вголос. 
На світлинах - учениця 4-го класу Лук'яненко Машенька - активна читачка Бібліотеки сімейного читання (бо ж бабуся - Калюжна Любов Леонтіївна - працює завідувачем цього закладу!) представляють вашій увазі декілька фотозамальовок, присвячених Дню дитячого читання. 
 
Любов Леонтіївна розповідає онучці про відомого і улюбленого дітьми всього світу датського письменника Ганса Крістіана Андерсена, про те, що в історії літератури мало знайдеться письменників, які би заслуговували на звання: «Великий казкар», «Добрий чарівник», «Король казок». У казках Андерсена добро і любов перемагають, але інколи його твори залишають легкий смуток і роздуми. Після читання хочеться помовчати, побути сам на сам зі своїми почуттями, а потім знову повернутися до книжки. Письменник спеціально нікого не повчає, нічого не проголошує, він просто веде нас по своїй казковій країні й спонукає думати і співпереживати.

 
























Потім переглянули відеосюжет про всесвітньовідомого казкаря.


Немає коментарів:

Дописати коментар