четвер, 26 квітня 2018 р.

"Чорнобиль... Трагедія... Пам'ять..." - година спомину

25 квітня в бібліотеці сімейного читання відбувся урок пам'яті. Завідувачка бібліотекою сімейного
читання Калюжна Л.Л. розповіла учням про трагедію, що сталася в ніч на 26 квітня 1986 року. Ця страшна подія забрала життя, зламала долі, лишила домівок багатьох людей і стала болючою раною в мільйонах сердець наших громадян.
Ту мирну весняну українську ніч 32-х річної давнини на берегах Прип’яті люди ніколи не забудуть. В 23.40, коли майже всі безтурботно спали, над четвертим реактором Чорнобильської атомної станції велетенське полум’я несподівано розірвало нічну темряву. Біда відгукнулася болем у серцях мільйонів людей. Наша країна вперше відчула на собі таку грізну силу, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю.
...Летять роки, але біль не стихає, ця трагедія навіки оселилась у людських серцях, стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною, і який нагадує нам, що люди ще не зовсім освоїли енергію атома.



В цей день  ми запросили на зустріч до бібліотеки старшого лейтенанта Ворощенка Ігоря Миколайовича, який розповів про подвиги молодих пожежників, які першими взяли участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, про рятувальників служби порятунку 101 у повсякденному житті та під час великих катастроф. Учні зацікавлено слухали, потім задавали питання і спілкувалися з гостем.
http://oblosvita.com/uploads/posts/2016-04/1461662512_2782.jpg



 
Ми щиро дякуємо  Ігорю Миколайовичу, що відгукнувся на наше запрошення і за цікаву розповідь про таку важливу і необхідну професію - рятувальника!



Немає коментарів:

Дописати коментар