пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

"Лицарі ХХІ століття" - патріотична година

У свято Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та 74-ї річниці створення Української повстанської армії проводиться багато тематичних заходів. Дуже важливо у такий день вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за нашу незалежність і тих, хто сьогодні жертвує своїм життя за мир і спокій у нашій країні. Пам’ятаючи їхні подвиги, ми повинні виховувати на їхньому героїчному прикладі наших маленьких громадян.
13 жовтня, у переддень свята, бібліотека провела патріотичну годину  для учнів 3-го класу "Лицарі ХХІ століття".
Завідуюча Калюжна Любов Леонтіївна підготувала змістовну інформацію
і розповіла дітям про книгу «Героям Слава! (розповіді для дітей про героїв фронту і тилу)».
Ця книга – скромна данина вдячності тим, хто боронить нашу землю на сході від ворога. А ще – побажання повернутися додому живими усім тим, хто не шкодує себе задля нашого спокою та мирного життя. Видана вона в 2016 році у видавництві «Мамине сонечко». Всі оповідання у цій книжці – художні твори. Бібліотекар висловила сподівання, що маленьких читачів захоплять героїчні розповіді. Адже вони розраховані на дітей від 5 до 13 років. Хоча, книга, напевно, буде цікавою для читачів будь-якого віку! 

 Також Любов Леонтіївна презентувала малятам ще одну книгу цього видавництва - "Незалежність України". Вона цікава своїми оповіданнями та віршами про рідний край, має історичні матеріали про створення Конституції України, про найдавніші назви нашого краю; в ній є цікаві факти про українську мову. Також матеріали, присвячені пам’яті героїв Крут та Революції Гідності. Діти дізналися, чому стався голодомор в Україні в 1932-1933 роках, а також багато іншої корисної інформації про Україну та її громадян.
Діти провели голосні читання за цими творами, ознайомили своїх однокласників з невеличкими, але дуже захоплюючими і змістовними оповіданнями. 


Бесіда біля тематичної полички. 
 Учням дуже сподобалась ця жива і цікава розповідь бібліотекаря. 

Немає коментарів:

Дописати коментар