четвер, 14 квітня 2016 р.

"Видатні імена України"



" Праця людини – окраса і слава, праця людини – безсмертя її"
В.Симоненко


Багата славетними іменами та подіями українська історія. Нашими національними символами є прадавні першокнязі київські та їхні нащадки: княгиня Ольга, князі Святослав, Володимир Великий, Ярослав Мудрий, славний співець Боян, літописець Нестор, а в часи ближчі - славні козацькі гетьмани, кошові й полководці: Дмитро Вишневецький, Самійло Кішка, Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький.


14 квітня 2016 року відбувся урок-презентація "Видатні люди України" для учнів СШ 151. Діти ознайомилися з книжковою серією із циклу "100 видатних імен України", переглянули портрети історичних постатей, згадали про визначний внесок сучасних українських вчених.


Учнів вразила розповідь завідуючої бібліотекою Калюжної Любові про легендарного лікаря-кардіохірурга, професора, академіка Миколу Амосова (1913-2002), його життєвий шлях та науковий внесок в розвиток вітчизняної і світової медицини. На рахунку Амосова більше 8 тисяч збережених хворих та 50 тисяч пацієнтів, зцілених в його Інституті сердечно-судинної хірургії.


З вчителькою - Глущенко Жанною Вікторівною


Частий гість бібліотеки Павлик Галина - інспектор шкільного харчування
 



Немає коментарів:

Дописати коментар