понеділок, 22 квітня 2024 р.

"Земля - наш спільний дім" - Година спілкування до Всесвітнього дня Землі

 

   22 квітня 2024 року в Бібліотеці сімейного читання відбулася година спілкування  "Земля - наш спільний дім" з учнями СШ №151 та розповіли про свято - Міжнародний день Землі. І це перше із свят, яке покликане нагадати людям про необхідність піклуватися про наш загальний дім– планету, на якій ми живемо. 22 квітня 1970 року у США, в Нью-Йорку, студенти, школярі та їхні вчителі вперше організували національний День Землі, запропонувавши зазирнути вглиб екологічних проблем і разом пошукати їх вирішення. З 1990 року цей день проголошено міжнародним, а в Україні він відзначається з 1992 року. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо.

Під час виховної години поговорили про екологічні проблеми та про те як можна допомогти зберегти природу для майбутнього покоління.

Протидіяти екологічним проблемам — це не обов'язково здійснювати героїчні вчинки. Можна  почати з маленьких кроків: посади дерево, підніми обгортку з асфальту, дізнайся, як економити електроенергію. А згодом Твоя уважність до довкілля стане стилем життя, який надихатиме інших.

Пам’ятайте, що Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою,

це – наш спільний дім, тож берегти її – наш священний обов’язок!      













Немає коментарів:

Дописати коментар