середу, 10 квітня 2024 р.

" Планета Земля . Глобус" - пізнавальна година

 10 квітня 2024 року до Бібліотеки сімейного  читання завітали учні ГПД СШ № 151 вчителька Лимар Христина Ігорівна на пізнавальну годину  "Планета Земля . Глобус". Учням розповіли про те, що Земля - одна з дев'яти планет Сонячної системи. Як і всі планети, вона обертається навколо Сонця.

Порівняно з деякими іншими планетами  Земля - зовсім маленька. Юпітер і Сатурн більші неї в сотні разів, а Сонце - майже в мільйон разів. Але Земля - єдина в Сонячній системі планета, де існує життя. 
 що Земля — це третя планета від Сонця, і єдина планета Сонячної системи на якій є життя. Вона належить до планет земної групи і є найбільшою серед них.
  Земля з'явилась понад 4,5 млрд років тому.
До того, як на планеті з'явилося перші прояви життя, від її народження пройшло ще декілька тисяч мільйонів років. Люди з'явилися близько 4 млн. років тому назад. За геологічними мірками, це зовсім нещодавно.
70% поверхні планети займає вода.
Земля має ще й іншу назву — Блакитна планета. Інші 30% площі є континентальною корою. Її товщина від 35 до 45 км. Крім цього, вона простягається 75 км під гірськими масивами.
3 Доба має менше 24 год.
За точними підрахунками, повний оберт навколо осі наша планета здійснює за 23 год. і 56 хв. Така ж ситуація і з тривалістю року. Оберт навколо Сонця триває понад 365 днів і 6 год. Через це кожні 4 роки у лютому додається ще один — 29 день. Такий рік має назву високосний.
Христина Ігорівна на захід принесла глобус.  Глобус є однією з найкращих копій нашої планети, за допомогою якої можна починати свої пізнання про світ. Політичні глобуси «розкажуть» нам про розташування країн і їхні столиці, фізичні – про будову земної кори.














Немає коментарів:

Дописати коментар