суботу, 28 квітня 2018 р.

"Це гірке слово - Чорнобиль" - урок пам'яті

26 квітня 2018 року до бібліотеки завітали учні 4-А  класу з учителькою Глущенко Ж.В. на урок пам'яті "Це гірке слово - Чорнобиль".  Завідувачка бібліотекою сімейного читання Калюжна Л.Л. розповіла про  аварію на ЧАЕС та про містечко  Чорнобиль, яке сьогодні знають у всьому світі. Ця проблема турбує політиків, медиків, простих людей. Це світова трагедія.
         В 130 кілометрах від Києва розмістилося невеличке містечко Чорнобиль. Заснований ще за часів Київської Русі, стародавній Чорнобиль дав свою гірку назву потужній атомній електростанції, будівництво якої було розпочато в 1971 році. В 1983 році вже працювало чотири енергоблоки цієї електростанції із запланованих шести. Але в історію Чорнобиль увійшов назавжди як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства техногенних катастроф.
         Мета заходу:  згадати історію аварії на Чорнобильській АЕС; поглибити знання про неї; виховувати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, вчити сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні.







В бібліотеці підготували книжкову виставку-реквієм, з якою мали можливість ознайомитись читачі.

"Чи знаєш ти, світе,
Як сиво ридає полин,
Як тяжко, як тужно
Моєму народу болить?"

Немає коментарів:

Дописати коментар