середу, 4 квітня 2018 р.

"Люби цей світ, він просить захисту й любові!" - екологічна година

Слів на описи не трачу, словом не передаси
Їх земної безсловесної краси.
Люди дивляться, п’яніють, в них кохаються віки,
Нареченим їх дарують, заплітають у вінки.
Ними кожен свою радість, власне щастя назива,
Квіти часто нам говорять втричі більше, ніж слова.

В. Симоненко «Квіти»
 
  "Світ навколо нас дуже привабливий і цікавий. Живемо в ньому, немов у рідній домівці, бо ми теж частинка цієї природи. А щоб тобі було тут затишно і добре, то треба поводитися мудро, оберігати природу, бо без неї ми не зможемо жити. Треба допомагати природі відновлювати свої сили". Такими словами розпочала бібліотечний естетично-пізнавальний захід "Люби цей світ, він просить захисту й любові!" завідувачка Любов Калюжна.
3 квітня 2018 року діти молодшого шкільного віку зібралися на екологічну годину, щоб отримати цікаву пізнавальну інформацію про природу рідної землі, про багатство її рослинного світу. Ознайомились з тематичною розкладкою. Особливу увагу на заході приділяли квітам. До речі, в нашій книгозбірні дуже багато квітів та вазонів, які милують око і тішать своєю красою всіх присутніх.
 

Ось ця кімнатна роза вже більше десяти років росте в книгозбірні і нарешті зацвіла!
  А з високих книжкових стелажів кучерявиться та звисає зеленим водограєм папороть, на підвіконні красуються аспарагус, фікус, драцена, кактуси, фіалки, сансев'єра, дифенбахія, каланхоє та алое вера!
Скільки нових незнайомих слів почули учні, але розмаїття зеленого світу запам'ятають вони надовго!




 Приємно працювати і фотографуватися під розкішною кроною зеленої папороті!


 








Постійні друзі бібліотеки - вчителька Іванова Тамара Володимирівна зі своїми учнями дізнались багато нового і цікавого про природу і, головне, про те, як стати другом Всесвіту.
Результат пошуку зображень за запитом "людина і природа" 

 З дитячих років ми звикли до чарівної краси природи. Радіємо спілкуванню з нею, милуємось її красою. Людині є чому повчитися у природи, а тому ми повинні старанно до неї ставитися, оберігати і примножувати її розмаїття!


Живи у злагоді з природою!

1 коментар:

  1. Яка жива і цікава робота проводить в вашій бібліотеці! Милуюсь дітками і вашою заповзятістю, дорогі колеги!

    ВідповістиВидалити