четвер, 19 квітня 2018 р.

Зустріч з письменницею Юлією Матту - презентація видань

18 квітня 2018 року, на запрошення вчительки  старших класів СШ №151 Полулях О.О. завідувачка бібліотекою сімейного читання Калюжна Л.Л. організувала творчу зустріч з письменницею Юлією Матту для старшокласників. Для підтримки та допомоги до участі була запрошена завідувачка Бібліотеки №15 для дітей Алла Дубенюк.
Вступне слово - вчительки світової  та зарубіжної літератури - Полулях Оксани Олексіївни. Під час презентації учні дізналися, що ім’я Юлії Матту в літературі з’явилося минулого року, коли вийшла у світ перша книга авторки "Жашківські равлики". І ось минуло не так багато часу – лише рік – і ми вже вітаємо Юлію із виходом в світ другої книги – під назвою "Багалія".
В ході зустрічі авторка розповіла про те, як народилася ідея створення книги, її назви, про прототипів героїв. Представила глядачам презентаційний відеоролик, який було зроблено на жашківському телеканалі. А також – про роботу в бібліотеці та благодійному фонді «Бригантина», де викладає англійську для дітей з особливими потребами із Луганщини.
Під час виступу та презентації. 

 



Знайомство та бесіда  з письменницею Юлією Матту було теплим та душевним. Зустріч залишила в душах присутніх приємні спогади, бажання прочитати книги. Деякі вчителі залюбки придбали собі ці видання з автографом письменниці.
Гостя вперше приїхала до такої чудової місцевості Голосіївського району - селище Чапаєвка. Бібліотекарі запропонували їй більш детальніше ознайомитись з чудовими навколишніми краєвидами і організували для пані Юлії невеличку краєзнавчу екскурсію в навколишньому лісі, побували біля місцевого озера. Теплий весняний день (як і сама атмосфера зустрічі!) гармонійно доповнив щирими і дружніми  емоціями наше спілкування.



Дякуємо за отриману насолоду, шановна Юліє! 
Чекаємо на нові книги і зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар