пʼятницю, 15 березня 2024 р.

Герб, прапор і гімн — це основні державні символи , котрі мають давню історію. - Пізнавальна година

   В   Бібліотеці сімейного читання 14 березня 2024 року з учнями ГПД провели захід - символи України розом з вчителькою Лимар Христина Ігорівна. Україна для кожного з нас не просто земля, де ми народилися, де жили наші предки. Вона є цілим світом звичок, уявлень і почуттів, які ми сприймаємо з дитинства. Наша держава сформувалася внаслідок довгого розвитку і має багате історичне минуле. Символіка – cвоєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи.

  Україна для кожного з нас не просто земля, де ми народилися, де жили наші предки. Вона є цілим світом звичок, уявлень і почуттів, які ми сприймаємо з дитинства. Наша держава сформувалася внаслідок довгого розвитку і має багате історичне минуле. Символіка – cвоєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи.

  Золотий тризуб – символ влади. Він зустрічається ще з часів Київської Русі, зокрема, на монетах київського князя Володимира Великого.

   Герб – це частина корони, яку носили київські князі. Чому саме тризуб уважають гербом України? Мабуть тому, що число «три» завжди вважали числом казковим і чарівним. У багатьох казках ви знайдете розповіді про трьох богатирів, про три бажання, про три дороги. А ще у тризубі відображено триєдність життя. Це Батько, Мати, Дитя, які символізують Силу, Мудрість, Любов.

   Національний прапор – це синьо-жовтий прапор. Він має давнє похо­дження. Поєднання цих двох кольорів зустрічається на гербах і прапорах на­шого славного народу ще за часів княжої доби. Жовтий колір – це колір хліба, життя, а блакитний – це колір неба, води, миру.                      Гімн – це головна пісня в державі, яка виконується на всіх урочистих засадах, представляє країну в світі.

          Христина Ігорівна підготувала трафарети, а   діти малювали родинний герб своєї сім'ї, обереги  та розповідали як вони уявляють свою родину.  

                                       

                                    



Діти старанно виконали гімн України































Немає коментарів:

Дописати коментар