вівторок, 17 жовтня 2023 р.

Там, де звучить рідна мова" - бесіда





                                           




  17 жовтні в Бібліотеці сімейного читання відбулася бесіда "Там, де звучить рідна мова". Бібліотекар Дегтярьова В.А. розповіла учням про важливість рідної мови.
  Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.
  Хочеться зазначити, що нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ви повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.  Мова є духовним скарбом нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях, це те що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя
  Ми живемо у вільній і незалежній країні й розмовляємо рідною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна й щира, як і душа українського народу.
  Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу.






Немає коментарів:

Дописати коментар