понеділок, 2 жовтня 2023 р.

"Я читаю, мислю, існую" - круглий стіл


  2 жовтня 2023 року в Бібліотеці сімейного читиння відбувся круглий стіл "Я читаю, мислю, існую" з учнями СШ №151. У народі кажуть, що дім без книг - це тіло без душі. Справді, важко уявити, що на початку третього тисячоліття серед нас може повноцінно існувати людина, байдужа до книги. Навіть деякі предки українців ще в часи Київської Русі були чи не найосвіченішими в Європі. Князь Ярослав Мудрий, про якого й досі ходять легенди, високо оцінював роль книги у навчанні й вихованні людини: «Велика - бо користь від навчання кожного».
  Книги - це життєдайні ріки, які наповнюють духовністю й культурними надбаннями попередників усе нові й нові покоління. Вони беруть початок з ніколи не пересихаючого джерела народної мудрості. У книгах - світло розуму й вершин людського духу.
  Людина створила такі надзвичайні види мистецтва, як музика, поезія, живопис, які розповідають своєю мовою про різноманітність світу, що нас оточує.
  Але тільки Книга виражає людину повністю. Вона відтворює людину всю - від найменших і найточніших душевних порухів до її всесвітніх діянь. Спілкування з книгою означає для нас не менше, ніж спілкування з людиною. Вона дарує безсмертя письменнику. Книга — найбільш складне і велике диво, створене людиною. Вона буде жити вічно. Зовнішній вигляд, звичайно, буде змінюватися. Книги на пальмових листках із вічними мініатюрами, які ніколи не вицвітають, мають мало спільного із сучасними виданнями у глянцевих обкладинках. Але книга залишиться книгою. Немає більш піднесеної радості, ніж щоденно через книгу входити у спілкування з наймудрішими людьми світу, відкривати нове у старому, читати, перечитувати. Я читаю, отже, я мислю, я існую.                                            



                                  
       


Немає коментарів:

Дописати коментар