четвер, 13 грудня 2018 р.

“Знає хай дитина кожна – жартувати з вогнем не можна!”- зустріч з пожежником

Результат пошуку зображень за запитом "пожежна безпека для дітей профилактика" Пожежа - це лихо, під час якого вогонь виходить з-під контролю.
Часто пожежі виникають з вини школярів. Велику небезпеку становлять вогнища, що розпалюють діти поблизу будівель та будівельних майданчиків. Захопившись грою, діти забувають загасити його, і тоді вітер роздуває іскри на великі відстані. Інколи діти граються на горищах або в підвалах житлових будинків. Не задумуючись над наслідками, запалюють свічки, користуються сірниками, що може стати причиною пожежі. Вкрай небезпечні ігри з легкозаймистими речовинами такими як бензин, ацетон, лак, іншими горючими матеріалами. Подібне загрожує вибухами, а отже, тяжкими травмами. І щоб попередити такі страшні наслідки поводження з вогнем, у переддень великих новорічних святкувань, завідувач бібліотекою Калюжна Любов Леонтіївна запросила на профілактичну бесіду
"Знає хай дитина кожна - жартувати з вогнем не можна!" для учнів групи продовженого дня (вчитель - Іванова Тамара Володимирівна) Марчука Максима Юрійовича - старшого лейтенанта рятувальної служби ВПЧ-17. Зустріч відбулася 12 грудня 2018 року. Дуже цікаво і зрозуміло гість  розповів діткам як дотримуватись правил поводження з небезпеки виявлення застарілих боєприпасів або сучасних вибухових пристроїв та пояснив, які ознаки мають такі небезпечні знахідки. Розмова відбулася змістовною, корисною, з елементами ігрових моментів. Наприкінці рятувальник звернув увагу маленьких слухачів на правила поводження з ялинковими електрогірляндами, бенгальськими вогнями, пітардами і салютом. 
 І найголовніше - завжди пам'ятати номер пожежної служби  
101.
Щиро дякуємо нашій доблесній службі рятувальників та її представнику - Марчуку Максиму Юрійовичу!

Немає коментарів:

Дописати коментар