четвер, 15 березня 2018 р.

"Пташки - наші друзі" - пізнавальна година на природі

"Хай сьогодні в кожне серце
Бесіда додасть тепла,
Щоб любили все живе ми
І бажали всім добра!"
  З метою розширення і поглиблення пізнання дітей про різноманітний пташиний світ України, викликати бажання у дітей бути вірними друзями природи, виховувати любов до рідного краю, гуманне відношення до наших маленьких пернатих друзів 22 лютого 2018 року відбулася бібліотечна пізнавальна година на природі "Пташки - наші друзі". Зима надто важкий час для пташок, особливо, якщо вона морозна, з хурделицями, зі сніговими кучугурами та різким крижаним вітром. Важко стає жити пташкам, які зимують у нас. Нелегко знайти їм під снігом поживу. Узимку день короткий, а щоб вижити, не замерзнути, їжі слід з'їсти значно більше, ніж улітку. Узимку пташки не можуть знайти собі їжу в лісі, тому летять ближче до людей — у міста та села. Вони сподіваються на нашу допомогу.
 




 У розвішені годівнички діти поклали корм - це крихти хліба, зернята пшениці, пшоно, насіння соняшників та несолоне сало.











"Ой, мороз, який мороз!
Всіх пташок проймає дрож.
Скачуть-плачуть горобці:
- Дайте нам зерна, ців-ців!"
 
















Щасливі і задоволені, надихались свіжим морозним повітрям і нагодувавши маленьких птахів, з почуттям виконаної доброї справи, діти поверталися до школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар