суботу, 24 березня 2018 р.

"Поезія це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі" - поетична година

   Чи задумувались ви коли-небудь, звідки в душі людини народжуються геніальні вірші? Від чого з’являється дивовижний дар, який спонукає звичайні слова звучати по-новому, від яких сильніше б’ється серце і захоплює подих?
Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба. Не підлягає сумніву, що поезія відіграє одну з провідних ролей у духовному збагаченні людини. Тому рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО було визначено 21 березня Всесвітнім днем поезії.
Встановлено 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО. Уперше відзначено 21 березня 2000 року. 

 Загальноприйнятою є думка, що сучасна молодь мало цікавиться поезією, тому для старшокласників СШ №151 21 березня 2018 року була проведена поетична година "Поезія це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі". Організатори запросили завідувачку бібліотекою КАЛЮЖНУ Л.Л. бути членом журі і оцінювати виступи дітей. Учні дуже свідомо і серйозно підготувалися до заходу. Вони розповідали вірші, читали улюблених авторів, декламували поетичні твори.

 


·

Немає коментарів:

Дописати коментар