вівторок, 20 лютого 2024 р.

“ ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ ДОКИ ПАМ’ЯТЬ ПРО НИХ ЖИВА” - Патріотична година



  Покоління дітей, народжених у часи Революції Гідності, вже пішло до школи. Ті, хто у 2014 році був першачком, незабаром стануть студентами. Надзвичайно важливо, яке уявлення про події Майдану має нова генерація української молоді. Адже більшість із цієї генерації особисто не знає або ж майже не пам'ятає, що відбувалося у ті дні. Головна задача - вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні та воїнів АТО, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.


  20 лютого 2024 року до Бібліотеки сімейного читання завітали учні 4 А класу СШ №151, вчителька Богдаренко Оксана Анатоліївна, асистент вчителя Федорова Інна Миколаївена на патріотичну годину "Герої не вамирають доки пам'ять про них жива".  Бібліотекарі ознайомили учнів з подіями, які відбувалися на Майдані та розповіли про Героїв Небесної Сотні. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери, студенти. Загинуло - 107 людей. Найстаршому – Іванові Наконечному  – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві
 Войтовичу – лише 17. Він навчався на третьому курсі відділення дизайну Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу, був єдиною дитиною в сім’ї. Назар Войтович поїхав до Києва вночі 19 лютого, а вже наступного дня під час протистоянь на Майдані хлопця вбили з вогнепальної зброї.

  З друзями до Києва прибув пів восьмої ранку, а за дві години на дзвінок від мами замість сина відповіла незнайома жінка із Михайлівського собору, яка повідомила, що Назара вбито пострілом у голову. Снайперська куля влучила хлопцеві в обличчя                      через хребет. Зі слів одногрупників ще в середу, 19 лютого, Назар був на парах, а ввечері мав тільки віднести до автобуса, який їхав на Київ, речі для столичного майдану. В останню хвилину чомусь вирішив, що й сам поїде. Це рішення коштувало йому життя. У рідній школі Назара відкрили музей пам’яті Героя, у якому зберігаються його малюнки та речі, які він мав з собою на Ма Майдані.

                      
                                         

                       

                                      На Майдані, з особистого архіва




                                       


Немає коментарів:

Дописати коментар