неділю, 25 лютого 2018 р.

"Афган - біль нашої душі..." - перегляд літератури

15 лютого 2018 року відбувся День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Бібліотекарі підготували перегляд літератури "Афган - біль нашої душі...".
Протягом дня її переглянуло багато користувачів різного віку. Вони дізналися, що цей день вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року. Бібліотекарі розповіли цікаві факти: після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. За часів СРСР вони виконували «інтернаціональний» обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих» точках.
Після здобуття Україною незалежності, наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 40 тисяч військовослужбовців.
Але найбільш масштабною та трагічною була війна в Афганістані, яка тривала 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок. Нині у складні для країни часи воїни-афганці проявили героїзм і мужність на Донбасі, де у боях з окупантами загинуло понад 200 воїнів. Загалом у зоні АТО воювали і воюють близько 12 тисяч воїнів-афганців.

 








 До речі, 12 лютого, напередодні вшанування учасників бойових дій на території інших держав, завідуюча бібліотекою сімейного читання Калюжна Л.Л. запросила своїх давніх друзів-користувачів, учасників бойових дій в Афганістані (членів Української Спілки ветеранів Афганістану, полковників запасу ЗС України) Шваба Євгена Володимировича і Пархомюка Валерія Олександровича на зустріч з колегами та читачами до ЦРБ ім. М.Некрасова, на патріотичну годину"Афганістан, навік ти нашим болем став". Такі творчі партнерські відносини розширюють коло спільних користувачів бібліотек Голосіївської ЦБС, надають змогу бібліотекарям обмінюватись досвідом та корисною діяльністю.

ПАМ'ЯТАЄМО...

Немає коментарів:

Дописати коментар