пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

"Перший раз в бібліотеку завітали дружно ми!" - знайомство першокласників з бібліотекою

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі».
В.Сухомлинський










Під таким девізом 27 жовтня 2016 року в бібліотеці відбувся святковий захід для першокласників СШ 151 на чолі з вчителькою Бондаренко Оксаною Анатоліївною. Екскурсію-ознайомлення "Перший раз в бібліотеку завітали дружно ми!" підготували і провели завідуюча Калюжна Любов Леонтіївна та бібліотекар Дегтярьова Валентина Анатоліївна. Вони  познайомили першокласників з бібліотекою, розповіли про правила збереження книги і про правила поведінки в цьому закладі.
До речі, вчителька Оксана Анатоліївна є постійною читачкою бібліотеки, багато читає, любить книги, слідкує за новинками сучасної української літератури. Цікавиться сучасною педагогічною літературою. Зокрема, журнал "Розкажіть онуку" вона ретельно вивчає, нотує цікаву і корисну інформацію, яку завжди використовує у своїй роботі. Дітей вона також залучає до пізнання, до книги, самостійної роботи, мислення... 
Хоч вони ще й маленькі,- каже вчителька, але інтерес до читання і любов до книги потрібно виховувати змалечку.























А про дитячу бібліотеку ми запросили розповісти нашу колегу з корчуватської бібліотеки №15 для дітей - заслуженого працівника культури України Дубенюк Аллу Іванівну, яка більше 20 років працює завідуючою, має великий досвід роботи з дітьми. Вона цікаво розповіла маленьким учням про роботу свого закладу,  провела бліц-вікторину "Мої улюблені казки", ознайомила малят з відомими українськими письменниками, запросила всіх присутніх на екскурсію до Корчуватого і до бібліотеки!




Ця подія справила на дітей глибоке враження,  стала для молодших школярів незабутнім святом та першим кроком до самостійного читання, до нових зустрічей з цікавими книжками.

Дітям сподобалась і по закінченню уроків багато з них прийшли зі своїми батьками і бабусями записатися до бібліотеки, стати повноцінним читачем.
А бібліотекарі сподіваються, що скоро вони стануть активними і постійними шанувальниками книги і друзями бібліотеки!
 Ми щиро дякуємо нашій колезі Дубенюк А.І. 
за постійну підтримку, за розуміння і взаємодопомогу! 

Немає коментарів:

Дописати коментар